megtekintve: 21 389 alkalommal
elkészítve: 242 alkalommal megfőztem én is
A hagymát kevés olajon megfuttatjuk, majd rátesszük a darált húst.
Amikor a hús kifehéredik, sózzuk, borsozzuk. De vigyázzunk a sóval, mert a gomba is sós!
A húst zsírjára pirítjuk! (A sózás után még enged levet, de vigyázzunk rá, hogy le ne égjen.)
Ekkor rátesszük a gombát, ezzel még egyszer lepirítjuk, mert a gomba is levet fog engedni.
Ha a gombával is lepirult hozzáadjuk bolognai port,és a paradicsomlét, és körülbelül 20-25 percig főzzük, és kész.
Ha a szósz elkészült, elkészítjük a tésztát,ahogyan az a csomagoláson elő van írva.
Majd összekeverjük a szósszal.
Most elkészítjük a rántott húst, amire frissen forró reszelünk sajtot.
Az egészet még reszelt sajttal tálaljuk.
főzési idő: 40 min
50 dkg darált hús
só
bors
50 dkg spagetti tészta
1 fej vöröshagyma
1 csomag bolognai por
1 kis üveg lecsepegtetett gomba
5 dl paradicsomlé
rántott hús: csirkecomb, vagy szeletelt sertés hús, só, liszt, tojás, morzsa
sajt