megtekintve: 13 453 alkalommal
elkészítve: 315 alkalommal megfőztem én is
A lisztet egy tálba szitáljuk. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben egy kanál cukorral. A liszthez adjuk a cukrokat, a tojást, a mézet, az olvasztott vajat, a sót és a felfuttatott élesztőt.
Kidagasztjuk majd egy órát meleg helyen kelesztjük.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán elnyújtjuk két részletben.
Megkenjük egy kis olajjal a téglalapra kinyújtott tésztát, majd rászórjuk a tölteléket, és feltekerjük. A tepsit kikenjük margarinnal, és kilisztezzük.
Kb. 3-5 cm-es csigákat vágunk le, az aljukat összecsípjük, és kikent tepsibe téve, még legalább 30-45 percet kelesztjük.
Megkenjük olvasztott margarinnal a tetejét, majd az előmelegített sütőben megsütjük.
sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Amikor kivesszük a sütőből, megkenjük tejjel, és letakarjuk konyharuhával, hogy ne száradjon ki.
Tésztához:
0,5 kg liszt
2,5 dkg élesztő
2 dl tej
4 ek cukor
1 egész tojás
1 ek méz
5 dkg olvasztott margarin
0,5 tk só
1 cs vaníliás cukor
Töltelékhez:
7 ek cukor
2 ek kakaópor
Kenéshez:
5 dkg olvasztott margarin
1 dl tej
Tepsi kenéshez:
margarin
liszt