

megtekintve: 9 323 alkalommal
elkészítve: 209 alkalommal megfőztem én is
Az élesztőt felfuttatjuk kb. 2 dl langyos, cukros tejben.
Majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk, kidagasztjuk, és letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.
Közben a puha margarint kikeverjük az ételízesítővel és a zúzott fokhagymával.
Lisztezett munkafelületre borítjuk a már megkelt tésztát, 3 részre osztjuk, és kisodorjuk.
Krémmel megkenjük, összeaprított tökmaggal megszórjuk, és feltekerjük.
Háromszög alakúra vágjuk. Vajjal vagy olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk.
Tetejüket tojásfehérjével lekenjük, szezámmaggal megszórjuk, és készre sütjük.
sütési mód: alul-felül sütés
Tésztához:
1 kg finomliszt
15 dkg rétesliszt
2 db tojássárgája
5 dkg friss élesztő
6 dl tej
1 dl napraforgó olaj
3 kávéskanál só
1 tk cukor
Krémhez:
25 dkg margarin
5 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál ételízesítő
10 dkg tökmag
Tetejére:
2 db tojásfehérje
10 dkg szezámmag