megtekintve: 9 217 alkalommal
elkészítve: 205 alkalommal megfőztem én is
Előkészítés:
A burgonyát megmossuk, és sós vízben nem túl puhára főzzük. A sonkát vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és apróra szeljük. A petrezselymet megmossuk és finomra vágjuk.
Elkészítés:
1. A sütőt 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
2. A burgonyát megtisztítjuk, vékony szeleteket vágunk belőlük. Tűzálló tálban összekeverjük a hagymával, a sonkával, a petrezselyemmel, és meglocsoljuk a borecettel.
3. A burgonyát az előmelegített sütőben jól átforrósítjuk.
hőfok: 200 °C
80 dkg burgonya
10 dkg kicsit zsírosabb sonka
1 fej vöröshagyma
1/2 cs. petrezselyem
4 ek borecet