Torta háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Kókuszos-epres kuglóf recept

A recept értékelése: 3,7 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 2 778 alkalommal

elkészítve: 30 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: GyorsanSüti

Elkészítése

Elkészítés:

A vajat a cukorral alaposan elkeverjük (habosra), majd hozzáadjuk a tojásokat és tovább kavarjuk. Ezt követően a tejet hozzáöntjük, kicsit összedolgozzuk, majd beleforgatjuk a lisztet, a kókuszt, a citromhéjat, a sütőport a masszába.

Egy kuglóf formát alaposan kivajazunk és megszórjuk kókuszreszelékkel. A tészta kétharmad részét beletesszük a formába, a maradékhoz pedig hozzákeverjük az eperpürét és az alap tésztára simítjuk. (Az epres rész kihagyható, kis plusz ízt és színt ad a tésztánknak).

Előmelegített sütőben, 180 fokon 35-40 percig sütjük.

Ha kihűlt a kuglóf készítsünk rá cukormázat, amihez a porcukrot a tejjel összedolgozzuk (egy sűrű, de folyós állagot kell kapnunk). Dekoráljuk eperrel, mentalevéllel a kuglóf tetejét.

Gyors sütést kívánok!

sütési idő: 35 min
hőfok: 180 °C

Hozzávalók

Hozzávalók:

12 dkg vaj

17 dkg cukor

2 darab tojás

1 citrom reszelt hja

1,2 dl tej

30 dkg liszt

1 csomag sütőpor

10 dkg kókuszreszelék

10 dkg eper pürésítve

Cukormáz:

125 g porcukor

2-3 evőkanál tej (vagy citromlé vagy víz)

Videó az elkészítésről

Kövess minket a Facebookon is!