Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Szívtorta recept

A recept értékelése: 4,7 pont
  • 45 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 2 686 alkalommal

elkészítve: 74 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

Elkészítés a tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzá adjuk a barna cukrot ,a vaníliás cukrot ,az olvasztott vajat,a vizet ,és fehéredésik keverjük,majd beleforgatjuk a kakaóport is ,ezzel is alaposan kikavarjuk.
A tojás fehérjét a csipet sóval elkezdjük felverni ,amikor felhabosodott akkor apránként hozzá adjuk a cukrot,és kemény habbá verjük.
A kikavart tojássárgájába bele öntjük a lisztet összekeverjük,majd a tojás fehérje habból teszünk bele 2-3 kanállal és fellazítjuk a masszát,ilyenkor bátran keverhetjük a habbal .Végezetül a többi tojás habot apránként adagoljuk ,és laza ,körkörös mozdulatokkal beleforgatjuk a masszába.
Egy szív alakú sütő formát kikenünk olajjal ,és formára vágott sütőpapírral,és ebbe a formába simítjuk a csokis piskóta masszát.
180 c előmelegített sütőbe toljuk 15 -18 percre ,tűpróbával győződünk meg róla ,hogy biztos át sült.
Rácson hűlni hagyjuk.Amíg hűl a torta addig elkészítjük a krémet. A tejszínt felverjük kemény habbá,a erdei gyümölcsöt megszórjuk cukorral ,és balzsam ecettel,állni hagyjuk,majd egy leves szűrőn,vagy szitán átnyomjuk,át passzírozzuk.
A zselatin lapokat 4 evőkanál vízben fel oldjuk,úgy ,hogy langyosra felmelegítjük ,és lehűtjük,majd a gyümölcsléhez keverjük .A tejszínhabhoz keverjük az erdei gyümölcs sűrű levét apránként .Így szép rózsaszín lesz a tejszínünk.
A kihűlt torta tetejére simítjuk,fehér tejszín rózsákkal,és dekor cukorral díszítjük.

főzési idő: 5 min
sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

A tejszín mindig nagyon hideg legyen ,mert különben nem lehet felverni

Hozzávalók

6 db tojás,
6 evőkanál liszt,
2 evőkanál barna cukor,
4 evőkanál cukor,
2 evőkanál keserű kakaó,
2 evőkanál víz,
1 vaníliás cukor ,
1 evőkanál olvasztott vaj,
csipet só.
A tetejére
:2,5 dl cukrász tejszín,
2 db lap zselé,
30 dkg fagyasztott erdei gyümölcs,
2 evőkanál cukor,
1 teáskanál balzsam ecet ,
dekor cukor.

Kövess minket a Facebookon is!