megtekintve: 10 338 alkalommal
elkészítve: 231 alkalommal megfőztem én is
A vajból, az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, majd belereszeljük, vagy szétnyomjuk a fokhagymát, picit átsütjük. Felengedjük tejjel vagy tejszínnel, forrás után hígabb legyen, mint a tejföl. Belekeverjük a tejfölt, sózzuk, borsozzuk.
A cukkinit megmossuk, a két végét levágjuk, és középen kettévágjuk.
A magházat kicsit kivájjuk, megsózzuk, és bele teszünk annyi virslit, amennyi elfér benne.
Szalonnával begöngyöljük a virslis cukkinikat. (Vagy gazdagon megrakhatjuk a tetejét szalonnadarabokkal.)
A mártást jénaiba vagy kisebb tepsibe öntjük, beletesszük a cukkinikat, és lefedve kb. 200 fokon megsütjük.
főzési idő: 10 min
sütési idő: 20 min
hőfok: 200 °C
1 közepes db cukkini
2-3 db virsli (cukkinitől függően)
20 dkg bacon szalonna
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
2 dl tej (vagy tejszín)
1 dl tejföl
2 ek (olíva)olaj
2 dkg vaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint