Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Sajtosrúd recept

A recept értékelése: 3,9 pont
  • 120 min
  • egyszerû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 16 625 alkalommal

elkészítve: 310 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A lisztet elmorzsolom a vajjal, majd hozzáadom az 1 darab tojást, a tejfölt az ecetet és kevés sót, jól összegyúrom, ha igényli a tészta közben még tejföl tehető bele. Utána egy kicsit beteszem a hűtőbe, az időtartam az időnktől függ, lehet egy fél óra, de lehet 2 óra is.
A hűtőből kivéve 2 mm vastagságúra kinyújtom, a tetejét felvert tojással bekenem és reszelt sajttal megszórom. Ezután 1 cm széles, 5-6 cm hosszú darabokra derelyemetszővel felvágom.
Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten 7-8 perc alatt megsütöm és mire befejezem a sütést a család megeszi. A sütés villanytűzhelynél 300 fokon előmelegítve, 200 fokra mérsékelve 7-8 perc.


sütési idő: 7 min
hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

A nyers tésztát a hűtőben 24 óráig is lehet pihentetni, de nem függvénye annak, hogy milyen finom lesz.

Hozzávalók

45 dkg liszt
1 darab egész tojás a tésztába
1 kis pohár tejföl
1 RAMA
1 teáskanál ecet
só ízlés szerint
5 dkg reszelt sajt
1 darab tojás a tetejének megkenésére

Kövess minket a Facebookon is!