megtekintve: 7 199 alkalommal
elkészítve: 185 alkalommal megfőztem én is
A piskótához a tojásokat habosra keverjük a cukorral, a vízzel, pici sóval, hozzáadjuk a citromlevet, majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. kihűtjük.
A fehér csoki krémhez a vízben megfőzzük a pudingot, hozzáadjuk a cukrot, a tűzről levéve hozzáadjuk a csokoládét, még melegen a vajat is. Kihűtjük. A hulalát keményre verjük, és a teljesen kihűlt pudinghoz adjuk. Simára keverjük. A kakaós krémhez szintén megfőzzük a pudingport, majd hozzáadjuk a csokit, a kakaóport. A margarint a cukorral habosra keverjük.A kihűlt pudinghoz adjuk, simára keverjük, kis rummal ízesítjük, hozzáadjuk a keményre felvert tejszínhabot. A piskótalapot keresztben (v.hosszában) kettévágjuk. Az egyik lapot megkenjük a kakaós krém felével, kirakjuk babapiskótával rákenjük a maradék kakaós krémet. Rátesszük a másik lapot, kicsit lenyomtatjuk. A fehér csokis krém 3/4 részével bevonjuk a tortát, a maradékból krémrózsákat nyomunk a tetejére.
főzési idő: 2 min
sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Hozzávalók a piskótához.
25 dkg cukor
4 tojás
20 dkg liszt
4 kanál forró víz
kis citromlé
1/2 csomag sütőpor
Fehér csoki krém:
1 zacskó dr.Ootker fehér csokis pudingpor
3 dcl víz
2-3 kanál cukor
5 dkg fehér csoki
5 dkg vaj
2 dcl tejszín ( Hulala)
Kakaós krém.
1 csomag dr.Ootker étcsokis pudingpor
3 dcl víz
20 dkg margarin
15-20 dkg cukor
2-3 kanál kakaópor
10 dkg étcsokoládé
rum. vagy aroma
2 dcl tejszín ( hulala)
babapiskóta