megtekintve: 5 960 alkalommal
elkészítve: 145 alkalommal megfőztem én is
A tojásfehérjét a xilittel kemény habbá verem, utána pedig beleforgatom a darált átszitált mandulát. 180 fokon előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt elkészül, de figyeljük. Aki akar tehet még a tésztába egyébként durvára vágott mandulát is. Ha kész tegyük félre kihűlni.
A tejszínben keverjük el a keményítőt, majd adjuk hozzá a tojássárgákat és főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Olvasszuk fel benne a csokit és esetleg egy pici édesítőt is adjunk hozzá plusz a vaníliát.
Habosítsuk ki a vajat, majd a kihűlt krémet dolgozzuk bele.
A piskótát vágjuk ketté kenjük meg krémmel, majd kenjük körbe és a tetejét is. Vonjuk be a pirított mandulával.
sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
18 cm forma
Piskóta:
3 db tojásfehérje
10 dkg darált mandula
3 ek xilit
Krém:
1,2 dl tejszín
10 dkg vaj
3 db tojássárgája
5 dkg cm fehércsokoládé
1 ek étkezési keményítő
vanília aroma
édesítő ízlés szerint nekem 3 ek xilit
tetejére oldalára 5 dkg pirított mandula