

megtekintve: 15 951 alkalommal
elkészítve: 348 alkalommal megfőztem én is
1. A sütőt előmelegítjük 180 C°-ra. A papírformákat a muffinsütőforma mélyedéseibe tesszük, vagy vékonyan kikenjük a sütőformát.
2. A lisztet és a sütőport elvegyítjük.
3. A cukrot elkeverjük a tejföllel, a vajjal, a vaníliával, a citromlével és a sóval. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd gyorsan belekeverjük a lisztes keveréket is.
4. A tésztát a muffinsütőforma mélyedéseibe töltjük, és a sütőben 180 °C-on (középen, légkeverésesnél 160 °C) 20-25 percig sütjük. A sütőből kivéve a muffinokat 5 percig pihentetjük a formában, majd kiszedjük, és hűlni hagyjuk.
5. 10 dkg porcukrot 2-3 evőkanál citromlével elkeverünk és ételszínezékkel rózsaszínre színezzük, majd kicsit ráfolyatunk a muffin tetejére és megszórjuk kandírozott gyümölccsel, vagy cukorkával.
sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
Hozzávalók:
25 dkg liszt
2 púpozott teáskanál sütőpor
10 dkg cukor
20 dkg tejföl
8 dkg tisztított vaj
1 vaníliarúd belseje
1 citrom leve
csipetnyi só
2 tojás
vaj vagy margarin a muffinsütőformához
A díszítéshez:
10 dkg porcukor
2-3 evőkanál citromlé
élelmiszerszínezék
Kandírozott gyümölcs, vagy cukorka