Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Epres-tejfölös alagút recept

A recept értékelése: 3,0 pont
  • 45 min
  • egyszerû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 670 alkalommal

elkészítve: 13 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kard Éva

Elkészítése

Az epret mossuk meg, csepegtessük le, majd pár darabot tegyünk félre a díszítéshez, a többit pedig vágjuk fel apró darabokra.

A tejfölhöz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, és keverjük simára.

A tejszínt melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett, adjuk hozzá a porzselatint. Ezután, addig keverjük, még a zselatin teljesen feloldódik, és langyosra hűl.

Ezután öntsük hozzá a tejfölös keverékhez, és keverjük alaposan össze.

Végül tegyük bele a feldarabolt epret, majd óvatosan, hogy az eper ne törjön, forgassuk össze.

A sütőformát béleljük ki folpack fóliával úgy, hogy bőven túllógjon a formán, majd öntsük bele a tejfölös-epres keveréket.

Ezután rakjuk ki a tetejét a babapiskótával, majd hajtsuk rá a túllógó fóliát.

Helyezzük be a hűtőbe pár órára (v. egész éjszakára) hogy teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

Személyes jó tanács

Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd fordítsuk rá egy tálcára, hogy a babapiskóta kerüljön alulra. Ezután a félretett eperszemekkel ízlés szerint díszítsük, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Hozzávalók

Hozzávalók 25x10x7 cm-es formához:


500 ml tejföl
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 dl tejszín
12 gramm porzselatin
8 db babapiskóta
30 dkg eper

Kövess minket a Facebookon is!