Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Házi Bounty csoki recept

A recept értékelése: 4,2 pont
  • 30 min
  • egyszerû
  • nagyon olcsó

megtekintve: 2 034 alkalommal

elkészítve: 44 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Katrin

Elkészítése

A kókuszreszeléket tálba öntjük, s rányomjuk a cukrozott sűrített tejet, majd jól összekeverjük. Előbb villával kevertem, majd pedig kézzel rásegítettem. Ezután kis gombócokat a tenyeremben rudakká sodortam, nyomkodtam, s tálba rendeztem.
Kb. 15 percre a fagyóba raktam. Közben mikróban kicsi fokozaton felmelegítettem a tejcsokoládét az étolajjal, s jól összekevertem.
Amikor letelt a 15 perc, kivettem a fagyóból a kókuszrudacskákat, s villa segítségével belehempergettem a megolvadt csokoládéba.
Izlés szerint lehet megszórni a tetejüket amíg még olvadtak akár csokireszelékkel, vagy tortadíszítő virágokkal, bármivel. Vagy csak simán villával csíkokat húzunk rá díszítésként, ahogy éppen szeretnénk.
Utána belerakjuk egy nagyobb tálba. Arra ügyeljünk, hogy ne érjenek egymáshoz ezek a rudacskák, mert akkor amikor már megdermedt a csoki rajta, nagyon összeragadnak. Legalábbis én most így jártam.
Utána berakjuk megint a fagyóba kb. 15 percre, s már fogyasztható is.
Nekem 12 db lett ebből a mennyiségből.

főzési idő: 1 min

Személyes jó tanács

Egyébként szerintem a biztonság kedvéért amíg el nem fogy, hűtőszekrényben tartsuk, hogy ne olvadjon meg a csoki rajta, mert a gyerekek amikor eszik, "nyakig" csokisok lesznek.

Hozzávalók

Kb. 15 dkg kókuszreszelék
1 tubus (kb. 10 dkg) cukrozott sűritett tej
kb. 10 dkg tejcsokoládé
1 evőkanál étolaj

Kövess minket a Facebookon is!