megtekintve: 10 837 alkalommal
elkészítve: 286 alkalommal megfőztem én is
A leveles tésztából két lapot sütünk 26 cm-es tortaforma nagyságút. Sütéskor villával meg szurkáljuk, hogy ne púposodjon fel a tészta. Kihűtjük.
A vízben megfőzzük a pudingport a cukorral, - majd beleforgatjuk az előzőleg keményre vert tojásfehérje habot, és lassú tűzön, egy-két percig tovább főzzük. A tortaformába tesszük az egyik megsült lapot, és még forrón ráöntjük a krémet, Kihűtjük.
Keményre verjük a hulalát, és a kihűlt pudingra simítjuk( keveset hagyunk díszíteni) . Rátesszük az előzőleg szeletekre vágott, és olvasztott csokoládéval bevont másik lapot. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap tetszés szerint díszítjük.
főzési idő: 15 min
sütési idő: 15 min
hőfok: 180 °C
Igazi ünnepi süteményt varázsolhatunk a krémesből.
A tésztához:
Hozzávalók a tésztához:
1 csomag leveles tészta
Krémhez:
5 zacskó vaníliás dr.Ootker pudingpor
1,25 liter víz
5-6 kanál cukor
6 tojásfehérje
1/2 liter Hulala ( tejszínhab)
Kevés étcsoki