Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Kakaós-kókuszos kevert recept

A recept értékelése: 3,7 pont
  • 60 min
  • egyszerû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 4 614 alkalommal

elkészítve: 50 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Edit

Elkészítése

Először a pudingot főzzük meg, mikor lehúztuk a tűzről belekeverjük a cukrot, kókuszreszeléket, rumot vagy rumaromát, csipet sót. Kihűtjük.

A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, kakaóporral, csipet sóval, belekeverjük a cukrokat, tojást, olvasztott vajat és végül a tejet.

Közepes méretű sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és kanállal beleszaggatjuk a kihűlt pudingot. 180 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük.

Végezzünk tűpróbát!
Amint kivettem a sütőből még megszórtam kókuszreszelékkel.

főzési idő: 10 min
sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Hozzávalók

20×30 cm-es tepsi
Tésztához:
25 dkg liszt
1 db tojás
5 dkg olvasztott langyos vaj
1/4 liter tej
1 csomag sütőpor
25 dkg cukor
4 dkg kakaópor
2 csomag vaníliás cukor
csipet só
Töltelék:
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
5 dkg kókuszreszelék
ízlés szerint rum
3 evőkanál cukor

Kövess minket a Facebookon is!