megtekintve: 6 531 alkalommal
elkészítve: 204 alkalommal megfőztem én is
A krumplit megpucoljuk, s felkarikázzuk.
A csirkecombokat kicsontozzuk, bőrét levesszük. A csontokat lefagyasztjuk, jó lesz húslevesbe. A kicsontozott csirkecombokat besózom, s utána kiklopfolom, mert így klopfolás közben jobban bele ivódik a só a húsba. Esetleg ketté is vághatunk minden db húst, de nem fontos.
Előkészítünk egy kb. 40x25 cm-es tepsit, amit kiolajozunk, s belerakjuk a krumplikarikákat, amiket utána megsózunk. Erre rakjuk a csirkecombokat, szépen elegyengetjük a krumplin, majd erre rárakjuk az ananász db-okat. Én eddig mindig ananászkarikákat vettem, de most itthon ilyen ananászkockák voltak, így azokat rárendezgettem a húsokra.
Utána kb. 1 dl vizet öntök a tepsibe, majd rárakom az alufóliát, s kb. 30 percig sütöm a gázsütő 5-ös fokozatán. 30 perc elteltével kiveszem a tepsit a sütőből, leveszem róla az alufóliát, s ha már nincs alatta semmi folyadék, akkor még öntök rá kb. fél dl vizet, rárakom a szelet sajtokat a húsokra, (vagy a reszelt sajtot) s még 15-20 percre visszarakom a tepsit a sütőbe, de most már csak 3-as fokozatra.
Közbe néha belenézek a sütőbe, s ha már nagyon elkezd barnulni a sajt, akkor kiveszem a sütőből, s már tálalhatjuk is.
sütési idő: 60 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
1,5 kg krumpli
8 db csirke felsőcomb kicsontozva (de lehet csirkemell is, ki mit szeret)
1 doboz ananász konzerv
8 szelet sajt, vagy 15 db reszelt sajt
2 teáskanál só
2 evőkanál étolaj