megtekintve: 12 324 alkalommal
elkészítve: 311 alkalommal megfőztem én is
A tejszínt egy lábasban meglangyosítjuk (vigyázzunk nem főzzük fel!!!) és belekeverjük a zselatinfixet. Amikor már csomómentes, a tűzről lehúzva hozzáadjuk a túrót, a cukrokat, és a citrom reszelt héját, és jól összeforgatjuk. Egy tálat vagy formát kibéleleünk folpackkal, majd a maszsát beletöltjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap egy tányérra borítjuk. A csokoládét kevés olajjal gől fölött felolvasztjuk, és a panna cotta tetejére öntjük. Amikor a csoki rádermedt, szeleteljük és tálaljuk.
- 30 dkg túró
- 3 dl tejszín
- 2 cs zselatin fix
- 2 ek cukor
- 1 cs vaníliavukor
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg étcsokoládé
- kevés olaj