megtekintve: 3 000 alkalommal
elkészítve: 93 alkalommal megfőztem én is
1. A margarint félig megolvasztjuk, majd hozzá morzsoljuk a levendulát. Habverővel közepes fokozaton 1-2 percig verjük.
2. Hozzáadjuk a pocukrot, alaposan elkeverjük, majd hozzá szitáljuk a lisztet és összedolgozzuk.
3. Lisztezett deszkán átgyúrjuk a tésztát, majd két részre osztjuk. Akkora hengereket sodrunk belőle, amekkora sütiket szeretnénk végeredménynek.
4. A deszkát meghintjük nádcukorral és jól átsodorgatjuk rajta a tészta hengereket. Folpackba csomagoljuk őket és egy órát hűtőben pihentetjük.
5. A hűtőből kivéve a hengereket tetszőleges vastagságúra szeleteljük, bélelt tepsire helyezzük őket, köztük 2-2 ujjnyi távolságot hagyva.
6. Előmelegített sütőben 160 fokon 20 percig sütjük, majd rácson hűtjük.
sütési idő: 20 min
hőfok: 160 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)
250 g gluténmentes liszt
175 g margarin
100 g porcukor
25 g nádcukor
2 ek szárított, morzsolt levendula