Warning: Undefined global variable $HAVI_V in /home/deishu/konnyugyorsreceptek_ver2/index.php on line 27
Könnyű Gyors Receptek - A legfinomabb hamburger buci recept recept
Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

A legfinomabb hamburger buci recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 45 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 9 916 alkalommal

elkészítve: 56 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Picipiros

Elkészítése

1. A "rántáshoz" a lisztet elkeverjük a tejjel, majd alacsony lángon folytonos keverés mellett addig melegítjük, amíg ragacsony, ruganyos masszát nem kapunk. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.

2. A tésztához a hideg tejet, sót, élesztőt, cukrot, puha margarint és a kihűlt "rántást" egy tálban jól összegyúrjuk, majd 5-8 percen keresztül dagasztjuk. Ragacsos lesz eleinte ugyan, de minden egyes perccel lágyulni fog, bátran lisztezgessük a kezünket közben. Addig gyúrjuk, amíg ruganyos, sima tésztát nem kapunk.

3. Folpackkal letakarjuk a tálat és 1 órán át kelesztjük a tésztát. Ezután kivesszük, átgyúrjuk, majd még 30 percig kelesztjük.

4. A tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd 4 kisebb, vagy pedig 2 nagyobb gombóccá formázzuk. Konyharuhával letakarjuk, majd 1 órát kelesztjük.

5. A gombócokat lekenjük, esetleg szezámmaggal meghintjük, majd előmelegített sütőben 160 fokon kb 20-25 percig sütjük, amíg szép aranyló árnyalatúak nem lesznek.

6. Ha elkészültek, kis olvasztott vajba mártott tollecsettel még forrón vékonyan átkenjük őket.

főzési idő: 2 min
sütési idő: 20 min
hőfok: 160 °C

Személyes jó tanács

Ha régóta keresel egy olyan hamburger bucit ami kívül-belül puha, édes és sós íz is jól kijön benne és megéri ráfordítani az időt, akkor ne keress tovább. Nekünk ez a kedvenc receptünk és még sosem csalódtunk benne!'
Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)

Hozzávalók

A "rántáshoz":
- 20 g kenyérliszt
- 90 g tej
A tésztához:
- 200 g kenyérliszt
- 4 g instant élesztő
- 4 g só
- 20 g cukor
- 30 g puha margarin
- 50 g hideg tej
Kenéshez:
- 1 db tojás sárgája
- 1 ek tej
- ízlés szerint szezámmag, de elhagyható

Kövess minket a Facebookon is!