

megtekintve: 48 439 alkalommal
elkészítve: 228 alkalommal megfőztem én is
Először főzzük meg a pudingot a tejjel, tegyük hozzá a cukrot és hagyjuk kihűlni.
Majd készítsük el a piskótát. Válasszuk szét a tojásokat. A tojássárgákat keverjük habosra a cukorral, majd tegyünk hozzá 5 evőkanál vizet. Adjuk hozzá a lisztet, a kakaót és a sütőport. A fehérjéből készítsünk habot, végül óvatosan keverjük hozzá a masszához.
Tegyük a tésztát sütőpapírral bélelt 22 cm átmérőjű tortaformába, előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 25 percig süssük meg. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta.
Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk le a piskóta kis púpját, hogy egyenes legyen a piskóta teteje. Tegyük félre, ezt a kis tésztát fogjuk majd a torta tetejére morzsolni. A maradék piskótát vágjuk félbe.
A kihűlt pudinghoz hozzákeverjük a krémes túrót. A piskótalapot kenjük meg a krém felével, rétegezzünk rá banánkarikákat. Tegyük rá a másik piskótalapot, kenjük meg a maradék krémmel és tegyünk rá banánkarikákat.
Díszítésként morzsoljuk rá a maradék piskótát, amit félre tettünk. Tegyünk rá banánszeleteket és olvasztott csokival öntözzük meg a tetejét.
sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Tészta:
2 db tojás
10 dkg cukor
1 dkg kakaó
9 dkg liszt
fél teáskanál sütőpor
5 evőkanál víz
Krém:
25 dkg krémes túró
1 csomag vanília puding
4 dl tej
10 evőkanál cukor
2-3 banán