megtekintve: 7 574 alkalommal
elkészítve: 178 alkalommal megfőztem én is
Az epret a cukorral, a vízzel és a fahéjjal összekeverjük és lassan szétfőzzük. Levesszük a tűzről, a rumot hozzáadjuk, és melegen tartjuk.
A tejet a tojással, a tojássárgájával és az olajjal jól összekeverjük. A pudingport és a lisztet hozzáadjuk és sima, sűrű állagúvá keverjük. 1/2 órát állni hagyjuk.
A tésztából kisütjük a palacsintákat (kb. 3 percig)
A kész palacsintákon a tölteléket szétterítjük, majd összehajtogatjuk, és porcukorral meghintjük.
Bármilyen más gyümölccsel vagy akár lekvárral is tölthetjük.
Tésztához:
500 ml tej
1 tojás
1 tojássárgája
2 evőkanál olaj
1 tasak puding csokoládéízű
20 dkg liszt
Töltelékhez:
35 dkg eper
8 dkg porcukor
5 evőkanál víz
fahéjreszelék
3 evőkanál rum