megtekintve: 10 471 alkalommal
elkészítve: 269 alkalommal megfőztem én is
A tojások sárgáját a xilit felével keverjük habosra, szórjuk bele a diót és a sütőporral elkevert lisztet.
Keverjük bele a maradék xilitet és a kemény habbá felvet fehérjét.
180 fokon süssük meg.
Tegyük fel forrni a tejet. A xilitet, a diót és a lisztet keverjük össze, majd szórjuk a tejbe.
Pár perc főzés után tegyük bele a citrom héjat és tegyük félre hűlni.
A vajat keverjük habosra, adjuk hozzá a diós krémet, majd öntsük bele a rumaromás vizet (vagy a rumot).
sütési idő: 30 min
hőfok: 180 °C
Tészta:
1/2 cs sütőpor
1 ek liszt
150 g dió
150 g xilit
4 tojás
Krém:
1 ek liszt
150 g vaj
100 g dió
100 ml tej
200 g xilit
1 citrom reszelt héja
2 ek vízzel hígított rumaroma (vagy 2 ek rum)