Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Szőlős muffin ropogós morzsával. recept

A recept értékelése: 3,0 pont
  • 45 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 3 082 alkalommal

elkészítve: 69 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kard Éva

Elkészítése

A szőlőfürtöt szemezzük le, alaposan mossuk meg, majd vágjuk félbe a szemeket, és óvatosan távolítsuk el a magokat. (érdemes nagyobb szemű szőlőt választani, és a kés hegyével egy gyors mozdulattal eltudjuk távolítani a magokat)

A liszthez adjuk hozzá a sütőport, egy csipet sót, a darált diót, az őrölt fahéjat, és keverjük össze.

A porcukorhoz adjuk hozzá a puha margarint, a vaníliás cukrot, az egész tojást, a reszelt citromhéjat, a tejszínt, és keverjük simára.

Ezután adjuk hozzá a lisztes-diós.... keveréket, fakanállal keverjük alaposan össze, majd adjuk hozzá a kimagozott szőlőt, és óvatosan, hogy ne törjön, keverjük össze a masszát.

A muffin formát béleljük ki papírral, vagy szilikon formákkal, kanalazzuk bele a masszát, majd szórjuk meg a tetejét édes morzsával.

A hideg vajhoz adjuk hozzá a kristálycukrot, és a lisztet, majd az ujjbegyünkkel nagyjából morzsoljuk össze.

Ezután az édes morzsával szórjuk meg a formában lévő tészta tetejét.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt szép pirosra.

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

sütési idő: 25 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács


Az elkészült muffin tésztája a szőlőszemekkel finom és szaftos, a tetején pedig ropogósra sült az édes morzsa.

Hozzávalók

Hozzávalók 12 db-hoz:

20 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
1 cs sütőpor
1 mk őrölt fahéj
5 dkg darált dió
1 cs vaníliás cukor
1 db tojás (nagy)
10 dkg Vénusz sütőmargarin (v. vaj)
1,5 dl tejszín (20%-os)
csipet só
1 nagy fürt szőlő


Édes morzsa hozzávalói:

3 dkg vaj
1 ek kristálycukor
1 púpozott ek liszt

Kövess minket a Facebookon is!