Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Millefoglie (ezer lapocska) avagy az olasz krémes recept

A recept még nem lett értékelve
  • 60 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 21 270 alkalommal

elkészítve: 258 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: evita1

Elkészítése

a leveles tésztát 1 mm vékonyra kinyújtjuk, ízlés szerinti formákra daraboljuk.
195 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
A sütőből kivéve még forrón meghintjük porcukorral, hogy kicsit olvadjon rajta.Ezután száraz hűvös helyre tesszük.
Hűtőbe ne tegyük, mert felpuhul.
Krém:
A tej nagyobb részét felforraljuk, közben a cukrokat a liszttel, tojássárgájával és a maradék hideg tejjel csomómentesre keverjük.Mikor a tej gyöngyözik, besűrítjük a csomó mentes krémmel, 1 percig főzzük, majd hűtőfürdőbe tesszük.Vigyázzunk a sűrítésnél, nehogy a tojássárgája kicsapódjon, folyamatosan keverjük.Ha a krém teljesen kihűlt,habzsák segítségével nyomjunk a tésztarétegek közé ízlés szerinti mennyiséget.
Maximum 3 réteget tegyünk egymásra.
Önmagában is nagyon finom, de meglocsolhatjuk gyümölcsöntettel is.

főzési idő: 5 min
sütési idő: 15 min
hőfok: 195 °C
sütési mód: légkeverés

Hozzávalók

10-15 dkg leveles tészta
Krémhez:
2,5 dl tej
1 dkg vaníliás cukor
6,5 dkg cukor
4,5 dkg liszt
1 tojássárgája

Kövess minket a Facebookon is!