Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Padlizsánkrém recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 30 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 5 638 alkalommal

elkészítve: 138 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Arizs65

Elkészítése

A megmosott és szárazra törölt padlizsánt 180 ºC-ra (légkeveréses) előmelegített sütőbe dugjuk, 25 percig sütjük, átfordítjuk a másik oldalára és még egyszer 25 percig sütjük. (Akkor kész a padlizsán, amikor a héja ráncos, a húsát pedig be tudjuk nyomni.)
A padlizsán szárát levágjuk, héját lehúzzuk, és húsát kisebb darabokra összevágjuk. Fa vagy műanyag késsel/ villával pépesítjük a sült padlizsánkockákat és hozzáadjuk a többi alapanyagot. Friss vagy pirított kenyérre kenve tálaljuk.

sütési idő: 50 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés

Hozzávalók

1 db padlizsán (350 g-os)
2 ek olívaolaj (extra szűz)
2 gerezd fokhagyma (hajszálvékonyra szeletelve)
1 teáskanál mustár
1.5 kávéskanál só
1 kávéskanál fekete bors (frissen őrölt)

Kövess minket a Facebookon is!