Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Farsangi fánk recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 60 min
  • közepes
  • olcsó

megtekintve: 4 740 alkalommal

elkészítve: 139 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Fajcsákné Judit

Elkészítése

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben egy kevés cukorral. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a porcukrot, a margarint (nem kell megolvasztani), egy csipet sót és a rumot, végül pedig a felfutatott élesztőt. Jól összedolgozzuk, majd kb. fél óráig kelesztjük szobahőmérsékleten.
Miután letelt az idő, és megkelt a tésztánk, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, és ismét kb. 25 percig pihentetjük letakarva.
Mikor letelt a fél óra, előmelegítjük az olajat. A fánkok közepébe ujjunkkal mélyedést nyomunk, és ezzel a felével lefelé helyezzük az olajba, majd fedő alatt 1 percig sütjük, ezután megfordítjuk, és ismét kb. 1 perc sütés következik fedő nélkül. Szalvétára vagy konyhai papírtörlőre szedjük ki, majd porcukorral, lekvárral tálaljuk.

sütési idő: 45 min
hőfok: 180 °C

Hozzávalók

? 50 dkg finomliszt
? 3 dl tej
? 3 dkg élesztő
? 2 db tojássárgája
? 2 dkg margarin vagy vaj
? 2 ek porcukor
? 1 csipet só
? 1 ek rum (elhagyható)
? olaj a sütéshez
? A tálaláshoz:
? lekvár
? porcukor.

Kövess minket a Facebookon is!