megtekintve: 6 947 alkalommal
elkészítve: 153 alkalommal megfőztem én is
A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk fel apróra, és egy evőkanál olajon pároljuk világos zsemle színűre, majd hűtsük ki egészen.
A zsemlét öntsük fel vízzel, majd amikor már megszívta magát, alaposan nyomkodjuk ki.
A darált húshoz adjuk hozzá a kinyomkodott zsemlét, a vöröshagymát, az összepréselt fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a szerecsendióval, majd gyúrjuk össze.
Ezután adjuk hozzá az egész tojást, és szintén gyúrjuk alaposan össze a masszát.
Egy nagyobb darab folpack fóliát terítsünk el az asztalon, majd kb. egy cm vastagságúra lapogassuk el rajta a húsmasszát, majd közvetlenül a húsmassza egyik végénél fektessük le a bacon szeleteket. (a bacon szeletek kicsit fedjék egymást, hogy feltekerésnél teljesen befedje a húsmasszát)
Ezután egy nagyobb lyukú reszelőn, reszeljük rá a húsmasszára a sajtot, majd a fólia segítségével a kezdjük el feltekerni úgy, hogy a bacon szeletekhez érve folytassuk a feltekerést.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg az olajjal. Ezután óvatosan helyezzük rá a baconbe tekert hústekercset, majd fedjük le a tepsit alufóliával.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 45 percig, majd vegyük le a fóliát, és süssük szép pirosra.
A sütőből kivéve hagyjuk pár percet hűlni, hogy szépen feltudjuk majd szeletelni.
sütési idő: 60 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: légkeverés
Tálalás előtt egy éles késsel szeleteljük fel, majd ízlés szerinti körettel, savanyúsággal, kínáljuk.
70 dkg darált sertéscomb
2 cs szeletelt bacon (2x20 dkg)
25 dkg gouda sajt
2 db zsemle
1 db vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só
őrölt fekete bors
1 tk ételízesítő
csipet őrölt szerecsendió
1 db tojás (nagy)
3-4 ek étolaj