

megtekintve: 2 375 alkalommal
elkészítve: 49 alkalommal megfőztem én is
A liszthez adjuk hozzá a kókuszreszelékek, a porcukrot és a vaníliás cukrot, a sütőport, a reszelt citromhéjat, és egy csipet sót, majd keverjük alaposan össze.
Ezután adjuk hozzá a hideg, felkockázott sütőmargarint, majd kezdjük el összemorzsolni.
Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a tojássárgát és a hideg tejet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.
Ezután csomagoljuk be folpack fóliába, majd tegyük be 30 percre a hűtőbe.
Amikor a tészta lehűlt, vegyük ki a hűtőből, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vastagra, és szúrjuk ki ízlés szerinti kiszúróval.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb, helyezzük rá a tésztakorongokat.
Ezután vékonyan kenjük le hideg tejjel, majd szórjuk meg kókuszreszelékkel.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 12-15 perc alatt süssük világos zsemleszínűre. (Én légkeverésnél 160 fokon, 12 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve, hagyjuk pár percig a tepsiben hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
A csokoládét tördeljük egy tálkába, majd a mikróban olvasszuk fel. Ezután ízlés szerint csorgassuk a teljesen kihűlt keksz tetejére, majd hagyjuk megdermedni.
sütési idő: 15 min
hőfok: 160 °C
sütési mód: légkeverés
A keksz tésztája finom puha, és egyben omlós. Száraz, hűvös helyen hosszabb ideig eltarthatjuk.
Hozzávalók kb. 30 darabhoz:
15 dkg liszt
6 dkg kókuszreszelék (+1 ek a szóráshoz)
6 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1/2 citrom reszelt héja
1 tk sütőpor (púpozott)
csipet só
6 dkg Vénusz vaníliaízű sütőmargarin
1 db tojássárga (nagy)
0,5 dl hideg tej (+ a lekenéshez)
2-3 dkg étcsokoládé