Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Sajtos roló recept

A recept értékelése: 4,2 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • nagyon olcsó

megtekintve: 5 122 alkalommal

elkészítve: 138 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Katrin

Elkészítése

A leveles tésztát kinyújtjuk, s kb. 3 cm-es csíkokra szeleteljük, majd ezeket kb. 15 cm-enként elvágjuk. Kikészítjük a roló-sütőket, s minden tésztacsíkot egy-egy ilyen roló formára rátekerünk, amíg el nem fogy a tésztánk, vagy a rolónk.
Nekem 12 db rolóm van, tehát 3-szorra tudom őket megsütni, mivel 1 csomag leveles tésztából nekem 45 db ilyen tészta-rolóm lett.
Tepsibe sütőpapírt terítek, s szépen rárendezem ezeket a sütiket, majd tojással megkenem, s kb. 10-15 perc alatt meg is sülnek. Könnyen le lehet venni a formáról a sütiket, de azért vigyázzunk, mert még elég forró. Pár percet várunk, hogy kihűljön kicsit a forma is, s utána rátekergetjük a következő tészta csíkokat, s azokat is megsütjük.
Ha minden tésztacsíkunk megsült, akkor amíg hűlnek, addig összekeverjük a krémsajtot a vajjal és a trappista sajt felével. Érdemes ezt a krémet habverővel felverni, hogy könnyebb állagú legyen, így sokkal finomabb az íze...
Ezzel a sajtkrémmel megtöltjük a kihűlt rolókat habzsák segítségével úgy, hogy mindkét végén legyen bőségesen a krémből, majd pedig mindkét oldalát belemártjuk a fennmaradó reszelt sajtba.
Én úgy csináltam, hogy a megsült rolók vékonyabb végéből késsel levágtam kicsit, hogy ott is tudjam tölteni. Így mindkét végén volt töltelék bőven, tehát jó sok reszeltsajt ragadt rá mindkét végére.

sütési idő: 45 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Mostanában úgy csinálom, hogy a sajtkrémnek csak a felét csinálom meg, tehát kb. 25 db tésztarolót töltök meg sajtkrémmel, a rolók másik felét pedig vanília pudinggal töltöm meg, s a két végére pedig tejszínhabot rakok, így van sajtrolóm és habrolóm is.

Hozzávalók

1 csomag leveles tészta
1 db tojás sárgája
2 db natúr krémsajt
35 dkg trappista sajt
20 dkg puha vaj

Kövess minket a Facebookon is!