Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Császármorzsa recept

A recept értékelése: 4,4 pont
  • 30 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 5 294 alkalommal

elkészítve: 133 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Katrin

Elkészítése

Egy tálba öntjük a grízt, a citrom reszelt héját és a kristálycukrot, majd a tejjel jól összekeverjük. Kb. fél órára hűtőbe rakjuk, hogy a gríz megdagadjon. Ezután hozzákeverjük a tojás sárgáját. A fehérjét 1 csipet sóval felverjük habbá és azt is belekeverjük. Majd az olajat felmelegítjük egy nagy serpenyőben és hozzáöntjük ezt a masszát.

Igyekezzünk minél nagyobb serpenyőben sütni, annál hamarább elkészül.
Kicsit hagyjuk, hogy megdermedjen, majd elkezdjük kevergetni (lapos fakanállal kockákra vágni), hogy kisebb darabok legyenek. Arra ügyeljünk, hogy minden oldala megsüljön-piruljon a masszának. Ahogy kevergetjük, apró darabokra törnek össze és mindenhol jól megsülnek, pirulnak.
Melegen tányérokba szedjük, kívánság szerint porcukorral megszórjuk és baracklekvárt teszünk rá.

sütési idő: 30 min

Személyes jó tanács

Arra azért ügyeljük, hogy ne égjen oda, mert az nem egészséges.

Hozzávalók

20 dkg gríz (búzadara)
1 egész tojás
1 evőkanál kristálycukor
2 dl tej
1 egész citrom héja
1 evőkanál étolaj
1 csipet só
2 evőkanál porcukor
3 evőkanál baracklekvár

Kövess minket a Facebookon is!