Torta háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Zöldséges-tonhalas rétes recept

A recept értékelése: 3,3 pont
  • 75 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 597 alkalommal

elkészítve: 13 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kard Éva

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése

A sárgarépát pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. A karfiolt és a brokkolit szedjük rózsáira. (ízlés szerint fagyasztott zöldségeket is használhatunk)

A brokkolit, a karfiolt, és a sárgarépát enyhén sós vízben főzzük félpuhára, majd alaposan csepegtessük le, és hűtsük ki. Az előzőleg megfőzött tojást vágjuk fel apróra. A tonhalat tegyük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le.

A krémsajthoz adjuk hozzá a mustárt, majd sózzuk, borsozzuk, és keverjük alaposan össze.

Ezután keverjük hozzá az apróra vágott főtt tojást, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett, kihűlt brokkolit, karfiolt, és sárgarépát majd óvatosan forgassuk össze.

Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból, majd kb. a közepére kanalazzuk rá a krémsajtos-zöldséges masszát.

Ezután borítsuk be az alaposan lecsepegtetett tonhallal, majd hajtsuk be a tészta két szélét hogy sütés közben a töltelék ne tudjon majd kifolyni, és óvatosan tekerjük fel.

A megtöltött tésztát a sütőpapírral együtt, emeljük át egy gáztepsire, majd a tetejét villával pár helyen böködjük meg, kenjük le felvert egész tojással, és szórjuk meg szezámmaggal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőmérsékleten kb. 35 perc alatt süssük szép pirosra. (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem)

A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk hűlni.

sütési idő: 35 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.

Hozzávalók

1 cs Tante Fanny leveles tészta
1 db tonhalkonzerv (sós lében)
25 dkg brokkoli és karfiol vegyesen
1 db sárgarépa
3 db főtt tojás (nagy)
1db Philadelphia krémsajt (natúr)
1 tk magos dijoni mustár
só (ízlés szerint)
őrölt színes bors (ízlés szerint)
2 tk szezámmag a szóráshoz
1 kisebb tojás a lekenéshez

Kövess minket a Facebookon is!