megtekintve: 15 138 alkalommal
elkészítve: 172 alkalommal megfőztem én is
A tepsit vastagon kikenjük a vajjal,bőven megszórjuk kristálycukorral,rárakjuk a meggyet ,újonnan megszórjuk kristálycukorral,majd őrölt fahéjjal,ezután a darabos dióval.
200 fokra melegítjük a sütőt és betesszük karamellizálni addig,míg a piskótánkat elkészítjük.(kb. 15 perc)
Az egész tojásokat a cukrokkal,olvasztott vajjal keverőgéppel habosra keverjük(kb.8-10 perc),hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet,majd apránként a tejet.
A piskótát ráöntjük a tepsiben karamellizált meggyre és megsütjük 180 fokon kb. 30 perc alatt.
A tepsiben kihűlt süteményt tálcára borítjuk.
A meggyes - diós rész kerül felülre.
A kakaót a cukorral,vízzel felfőzzük,majd a vajat is hozzá keverjük.
Szép simára főzzük.
Hagyjuk hűlni,majd a sütemény tetejére csorgatjuk,elsimítjuk.
A meggy szemek között beszivárog a piskótába.
Mennyei finom süti a végeredmény.
A tetejét színes cukorral szórtam meg.
Egy két órát hűtjük,majd hosszúkás szeletekre vágjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
főzési idő: 10 min
sütési idő: 30 min
sütési mód: alul-felül sütés
23×34 cm-es tepsi
A tepsi kikenéséhez:
kb 10 dkg vaj
A tészta hozzávalói:
30 dkg házi ,cukrozott magozott meggy
kristálycukor ízlés szerint
őrölt fahéj ízlés szerint
15 dkg vágott dió
25 dkg liszt
10 dkg olvasztott vaj
10 dkg porcukor
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
4 db tojás
2 dl tej
A tetejére:
5 ek kakaópor
5 ek porcukor
50 ml víz
10 dkg vaj