megtekintve: 13 767 alkalommal
elkészítve: 206 alkalommal megfőztem én is
A krumplit karikára vágva forró olajban megsütjük. A tarját lisztbe mártva szintén elősütjük az olajban ( fedő alatt, hog)y meg puhuljon. A hagymát szeletekre vágjuk, megdinszteljük, megszórjuk kevés pirospaprikával, hozzáadjuk a szeletekre vágott paprikát, és paradicsomot. (főzhetünk bele pár karika kolbászt. Összerakjuk.
Egy közepes tepsit vékonyan beolajozunk, belefektetjük a sült krumplit, ráfektetjük a tarját, megszórjuk tetszés szerinti fűszerkeverékkel, fóliával lefedve 220 C fokon kb. 1/2 órát sütjük, levéve a fóliát még kb. 10 percet. Kivesszük a sütőből, ráterítjük a lecsót, majd a tejfölt, amiben elkevertünk 1 kanál lisztet, és kevés pirospaprikát. Visszatesszük a sütőbe, és szép rózsaszínűre sütjük. ( k.b 15 perc)
hőfok: 220 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Finom, különleges egy tál étel, előre elkészíthető, az utolsó 15 perces sütést akkora időzítjük, mikor tálalni szeretnénk
Hozzávalók 4 személyre
4 szelet csont nélküli tarja
4-5 szem krumpli
5 darab sárga paprika
3-4 db paradicsom
1 nagy fej hagyma
pár karika parasztkolbász (opcionális)
1 kis doboz tejföl
1 kanál liszt
kevés pirospaprika, só, fűszerek