megtekintve: 3 931 alkalommal
elkészítve: 60 alkalommal megfőztem én is
Az élesztőt felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóból rugalmas tésztát gyúrunk. Kelesztjük. Ha megkelt téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a kakaóval simára kevert mascarponéval. Feltekerjük, mint a bejglit, hosszában középen kettévágjuk, ( a felső végét ne), megcsavarjuk, és sütőpapírral bélelt formába ( dobozba) fektetjük. Ismét kelesztjük. 180 C fokra előmelegített. légkeveréses sütőben szép pirosra sütjük. ( 30 perc).
sütési idő: 30 min
sütési mód: légkeverés
Különleges ízű, nagyon finom kalács.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 dkg élesztő
2 kanál cukor
pici só
8 dkg margarin
230 ml tej
Kenéshez:
25 dkg mascarpone
2-3 kanál kakaó