Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Jeruzsálem kalács ( mascarponés) recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 105 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 1 051 alkalommal

elkészítve: 13 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

Az élesztőt felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóból rugalmas tésztát gyúrunk. Kelesztjük. Ha megkelt téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a kakaóval simára kevert mascarponéval. Feltekerjük, mint a bejglit, hosszában középen kettévágjuk, ( a felső végét ne), megcsavarjuk, és sütőpapírral bélelt formába ( dobozba) fektetjük. Ismét kelesztjük. 180 C fokra előmelegített. légkeveréses sütőben szép pirosra sütjük. ( 30 perc).

sütési idő: 30 min
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

Különleges ízű, nagyon finom kalács.

Hozzávalók

Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 dkg élesztő
2 kanál cukor
pici só
8 dkg margarin
230 ml tej
Kenéshez:
25 dkg mascarpone
2-3 kanál kakaó

Kövess minket a Facebookon is!