megtekintve: 10 935 alkalommal
elkészítve: 195 alkalommal megfőztem én is
Az élesztőt kevés cukros vízben felfuttatjuk. Összedolgozzuk a kétfajta tésztát, sima tésztát dagasztunk belőle. Letakarjuk, majd a duplájára kelesztjük. Majd 10 fele vesszük, gombócokat gyúrunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tojásos tejjel lekenjük, és ismét duplájára kelesztjük. 200 C fokos ( gőzös) sütőben kb. 30 perc alatt szép rózsaszínűre sütjük.
sütési idő: 30 min
sütési mód: alul-felül sütés
Nem kell a pékségbe rohanni. Nincs finomabb , a puha házi zsemlénél.
az elő tésztához:
150 gr liszt
150ml víz
15 gr élesztő.
Összekeverjük, letakarva egy éjszakát áll.
A toszta hozzávalói:
50 dkg liszt
15 gr élesztő
2 teáskanál só
2 dcl langyos víz
100 ml tejföl
3 dkg vaj