megtekintve: 4 058 alkalommal
elkészítve: 117 alkalommal megfőztem én is
1. A piskótához alap piskótát készítünk: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájákat habosra verjük a cukorral, finoman csomómentesre keverjük az átszitált liszttel és két kanál habbal a fehérjéből.
2. A sárgájás egyveleget spatulával óvatosan a fehérje habhoz keverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön.
3. A piskótatésztát VÉKONY rétegben! (a sütemény miatt fontos) sütőpapírral bélelt tepsiben 160 C°-on 10 perc alatt készre sütjük, rácson hűtjük.
4. Egy tálban vizet forralunk, majd félre húzzuk a tűzről.
A fehér csokit lereszeljük, és üveg tálban, a forró vízgőz fölött párszor megkeverve megolvasztjuk, ügyelve, hogy ne legyen csomós.
5. A szilikon forma mélyedéseit az ehető csillám és víz keverékével jól átkenegetjük, majd amikor a csoki felolvadt, egy-egy evőkanállal szilikonos félgömb orma mélyedéseibe töltünk, majd körkörös mozdulatokkal a levegőben elegyengetjük a félgömböcskékben az olvadt csokit.
6. Ha szépen eloszlott bennük, fagyasztóba tesszük 20 percre.
7. Amikor a csoki keményre dermedt, kivesszük őket a fagyasztóból, de a buborékokat még nem vesszük ki a formákból!
8. A cukrot és a pudingport pár ek tejjel elkeverünk, majd felöntjük a maradékkal. Alacsony lángon igen sűrű krémet főzünk belőle, majd levesszük a tűzről és hagyjuk teljesen kihűlni.
9. Amikor a krém teljesen kihűlt, a formákba teszek belőle egy-egy teáskanállal. A piskótából a buborékok aljával megegyező nagyságú köröket szaggatunk ki, megkenjük őket egy kis eperlekvárral. majd befedjük vele a buborékok alját, és 30 percre visszatesszük a fagyasztóba.
10. Óvatosan kinyomjuk őket a formákból és hűtve fogyasszuk.
sütési idő: 10 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés
Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)
Piskóta:
6 db tojás
6 ek cukor
6 ek finomliszt
1 csipet só
Buborék:
200 g fehér csokoládé
1 ek Fractal rózsaszín ehető csillám
1 kk víz
Töltelék:
40 g Dr Oetker Puncs ízű pudingpor
250 ml tej
1 ek cukor
4 ek eperlekvár
Formához:
1 db szilikonos félgömb forma (6 db félgömb van rajta)