

megtekintve: 4 336 alkalommal
elkészítve: 76 alkalommal megfőztem én is
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a baracklekvárt csak a végén adjuk hozzá fokozatosan, mert lehet hogy kevesebb is elég lesz. Ízlés szerint még porcukorral ízesíthetjük.
2. Addig gyúrjuk amíg jól formázható, nem ragadós masszát kapunk. Közepes méretű golyócskákat formázunk belőlük, majd 30 percet hűtőben pihentetjük.
3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és fölé sütőrácsot teszünk.
Gőz felett megolvasztjuk a csokit, elkeverjük olajjal és villával belemártjuk a golyókat. Megszórjuk dióval és sütőrácsra helyezve hagyjuk a felesleges csokit lecsepegni róla.
4. Ha medermedt a csoki rajtuk, fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)
- 250 g darált dió
- 250 g darált háztartási keksz
- 200 g barack lekvár
-porcukor
- 1 kk. rum aroma
Bevonat:
- 150 g étcsoki
- 1 ek. olaj
- darált dió