megtekintve: 6 757 alkalommal
elkészítve: 71 alkalommal megfőztem én is
Az összes hozzávalót nagyon gondosan megtisztítjuk. Feltesszük főzni, vízzel felöntve ( lepje el a húsokat) . Ha felforrt, levesszük a lángot alatta, lehabozzuk, majd be fűszerezzük. A legkisebb lángon, ( éppen csak gyöngyözzön) főzzük legalább 4-5 órán keresztül. Ha már a csontról szépen le" fordul" a hús, akkor óvatosan egy tálba kiszedjük a húsokat, kicsontozzuk. A levet egy tálba leszűrjük, várunk kicsit, myg szépen leülepedik. A húsokat vegyesen elosztjuk a tányérokon, majd a leszűrt lével leöntjük. Hideg helyre téve, megvárjuk, míg szépen megdermed.
főzési idő: 4 min
Télen kötelező nálunk.
Hozzávalók. kb. 6-8 tányér
Egy 1/2 sertésfej
3-4 darab köröm ( hátsó-első vegyesen)
1 kicsontozott csülök
1/2- 1 kg sertéslapocka
2-3 fej fokhagyma
kevés só
egész fekete bors
pár babérlevél