Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Mézeskalács karácsonyfa recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 1 085 alkalommal

elkészítve: 29 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Iluska

Elkészítése

Az enyhén felvert tojást, a mézet és a lágy olvasztott margarint összekeverjük.
A lisztet, a porcukrot, a szódabikarbónát és a mézes fűszert egy tálban elkeverjük, majd a tojásos hozzávalókat ráöntjük. Jó simára összegyúrjuk.
Kissé lisztezett deszkán kinyújtjuk 4-5 mm vastagra. Kezdjük egy nagyobb csillagformával, vagy sablonnal, amit ráteszünk, és körbevágjuk.
Fokozatosan kisebb csillagformákat vágunk, vagy szaggatunk ki.
Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk, kis távolságra egymástól, és 190 C-fokos sütőben 9-10 percig sütjük.
Megvárjuk míg teljesen kihűlnek, közben a tojásfehérjét elkezdjük verni, és fokozatosan adagolva a porcukrot, gépi mixerrel jól felverjük. A cukor teljesen oldódjon el, elég sokáig kell habosítani.
Kidíszítjük a csillagokat, és megvárjuk míg megszáradnak. Egy hurkapálcikára, vagy fanyársra, óvatosan ráhúzogatjuk, kezdve a legnagyobbal. Dísznek használjuk, később el is fogyaszthatjuk!

sütési idő: 10 min
hőfok: 190 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

A porcukrot a tojásfehérjével sokáig verjük,hogy a cukor jól feloldódjon!!

Hozzávalók



1 db tojás (jó nagy)
90 ml méz
10 dkg margarin
35 dkg finomliszt
10 dkg porcukor
1 tk szódabikarbóna
2 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 db tojásfehérje (díszítéshez)
15 dkg porcukor (díszítéshez)

Kövess minket a Facebookon is!