megtekintve: 9 785 alkalommal
elkészítve: 281 alkalommal megfőztem én is
A kölest megfőzzük a tejbe(mintha tejberizst főznénk)
hozzá adjuk ízlés szerint a cukrot és vaniliás cukros,csipet sót.
Ha megfőt belekavarjuk az áfonyát és hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt a tojásokat ketté választjuk a sárgákat belekavarjuk a kölesbe.
Hozzákavarjuk még a lisztet.
A tojás fehérjéket habbá verjük és óvatosan azt is hozzá kavarjuk a köleshez,hogy a hab ne törjön.
Kivajazott,lisztezett tepsibe öntjük és 150-170 fokon sütjük aranybarnára.
hőfok: 150 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Akár a gyerekkel is meg lehet szeretetni,mert nagyon finom....
1 (200-250g-os)zacskó köles
500 ml tej
cukor ízlés szerint
4 tojás
csipet só
1 csomag vaniliáscukor
4 evőkanál liszt
Ízlés szerint aszalt vörösáfonya(de lehet füge,szilva...)