

megtekintve: 13 458 alkalommal
elkészítve: 382 alkalommal megfőztem én is
A tésztához a csokoládét és a vajat összeolvasztjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a tojássárgáját és a vajas csokoládét, majd óvatosan beleforgatjuk a kakóporral és sütőporral elkevert lisztet is.
A masszát sütőpapírral bélelt kb. 20 cm-es tortaformába öntjük, 160 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, kivesszük a tortaformából, elmossuk a formát, és újra kibéleljük sütőpapírral. Visszatesszük bele az elkészült tortalapot.
A krémhez a joghurtot a cukorral és 10 dkg meggyel felforraljuk, kihűtjük. Hozzákeverjük a tejszínhabot és a leírás szerint elkészített zselatint és a citrom levét.
A meggyes krémet az előkészített tortalapra öntjük, beleszórjuk a maradék (10 dkg) meggyet majd a hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Tálalás előtt meggyel díszítjük.
sütési idő: 20 min
hőfok: 160 °C
A tésztához:
2 dkg vaj
2 dkg étcsokoládé
3 tojás
6 dkg cukor
2,5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor
fél csomag sütőpor
4 dkg liszt
A töltelékhez:
3 dl natúr joghurt
10 dkg porcukor
20 + 10 dkg friss meggy
3 dl hideg habtejszín
1 dl víz
2 dkg zselatin
1 citrom leve