

megtekintve: 44 944 alkalommal
elkészítve: 370 alkalommal megfőztem én is
A tészta hozzávalóit öntsük össze egy nagy tálba, gyúrjuk össze, majd a tésztát osszuk hat részre. Lisztezett felületen egyesével nyújtsuk ki a tésztákat 2-3 mm vékonyra. Sütés előtt villával szurkáljuk meg, majd vajjal kent, liszttel szórt sütőtepsi hátulján süssük őket 160 °C-os sütőben 5-6 perc alatt készre.
A krémhez a tejet kézi habverővel fokozatosan keverjük csomómentesre a liszttel és a kakaóporral. Tegyük a cukrot lábosba, és lassú tűzön kevergetve karamellizáljuk. Öntsük fel a tejes masszával a kész karamellt, melegítsük míg újra felolvad, főzzük sűrűre a krémet.
Az enyhén meghűlt krémben keverjük el alaposan a lágy vajat és rumot. Töltsük meg a lapokat a krémmel, majd hagyjuk állni a süteményt minimum 5-6 órán keresztül.
sütési idő: 5 min
hőfok: 160 °C
Sütésközben maradjon világos, ne barnuljon meg a lap.
Kalória: kb. 200 kcal/szelet
A tésztához:
60 dkg liszt
2 tojás
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
A krémhez:
1 liter tej
6 evőkanál liszt
5 dkg sötét
cukrozatlan kakaópor
30 dkg cukor
20 dkg vaj
néhány evőkanál rum vagy 1 evőkanál rumaroma