Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Hatlapos süti recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 44 944 alkalommal

elkészítve: 370 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Arizs65

Elkészítése

A tészta hozzávalóit öntsük össze egy nagy tálba, gyúrjuk össze, majd a tésztát osszuk hat részre. Lisztezett felületen egyesével nyújtsuk ki a tésztákat 2-3 mm vékonyra. Sütés előtt villával szurkáljuk meg, majd vajjal kent, liszttel szórt sütőtepsi hátulján süssük őket 160 °C-os sütőben 5-6 perc alatt készre.
A krémhez a tejet kézi habverővel fokozatosan keverjük csomómentesre a liszttel és a kakaóporral. Tegyük a cukrot lábosba, és lassú tűzön kevergetve karamellizáljuk. Öntsük fel a tejes masszával a kész karamellt, melegítsük míg újra felolvad, főzzük sűrűre a krémet.
Az enyhén meghűlt krémben keverjük el alaposan a lágy vajat és rumot. Töltsük meg a lapokat a krémmel, majd hagyjuk állni a süteményt minimum 5-6 órán keresztül.

sütési idő: 5 min
hőfok: 160 °C

Személyes jó tanács

Sütésközben maradjon világos, ne barnuljon meg a lap.
Kalória: kb. 200 kcal/szelet

Hozzávalók

A tésztához:
60 dkg liszt
2 tojás
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál szódabikarbóna

A krémhez:
1 liter tej
6 evőkanál liszt
5 dkg sötét
cukrozatlan kakaópor
30 dkg cukor
20 dkg vaj
néhány evőkanál rum vagy 1 evőkanál rumaroma

Kövess minket a Facebookon is!