

megtekintve: 23 249 alkalommal
elkészítve: 270 alkalommal megfőztem én is
Elkészítése:
Sütés előtti napon a tarját besózzuk, és megszórjuk magyaros ( fokhagymás) fűszerkeverékkel.Lefedve a hűtőbe tesszük. Másnap krumplit megpucoljuk, kizsírozott tepsibe a felét felkarikázzuk, megsózzuk, rátesszük a fűszeres tarját, beborítjuk a felkarikázott hagymával, és befedjük a maradék karikára vágott krumplival. Tetejére kis zsírt, vagy olajat tesszük, és alufóliával lefedve 220 fokos sütőben puhára pároljuk. Ha puha a hús, a fóliát levesszük, és szép pirosra sütjük.
sütési idő: 120 min
hőfok: 220 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Hozzávalók:
4 szelet csont nélküli tarja
magyaros fűszerkeverék
kb. 1 kg krumpli
só
2-3 fej vöröshagyma