

megtekintve: 9 942 alkalommal
elkészítve: 304 alkalommal megfőztem én is
A puha vajat habosra keverjük a kétféle cukorral, hozzáadjuk a tojásokat, a gőz fölött megolvasztott csokoládét, végül a lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe ( 20x30 cm) simítjuk. A mascarponés réteghez a kétféle cukrot a tojásokkal össze turmixoljuk, hozzáadjuk a mascarponét, simára keverjük, és a csokis rétegre simiítjuk. 180 C fokos sütőben megsütjük. (kb.40 perc). A tejszínt kemény habbá verjük , a zselatint kis vízzel a mikróban felmelegítjük, majd az előzőleg turmixolt gyümölcshöz adjuk, és a cukorral összedolgozzuk. A kész krémhez óvatosan a felvert tejszínhabot. Ha a süti kihűlt, egyenletesen rásimítjuk, majd a hűtőben pihentetjük. Tetszés szerint díszítjük.
sütési idő: 40 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
1-2 nap múlva az igazi.
Hozzávalók a brownie-hoz
155 gr étcsokoládé
155 gr vaj
2 db tojás
85 gr finomliszt
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg kristálycukor
A mascarponés réteghez
450 gr mascarpone
10 dkg cukor
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
A meggyes réteghez
300 gr ( 1 üveg befőtt) meggy
10 dkg cukor
20 gr zselatin
400 ml tejszínhab ( Hulala)