megtekintve: 11 387 alkalommal
elkészítve: 258 alkalommal megfőztem én is
1. A lisztet, cukrot, sütőport összekavarjuk, azután beledolgozzuk a tojást, majd a tejfölt, végül a darabokra vágott margarint is.
2. A tészta 2 adag pitéhez elég, úgyhogy felezzük a tésztát, és az egyik felét a mélyhűtőbe rakjuk (egy hónapig is eláll). A másik adag tésztát kilisztezett edényben a hűtőben pihentetjük, minimum egy órát, de akár egész éjszakára is betehetjük.
3. Az egrest leturmixoljuk, a megmosott, meghámozott almákat ráreszeljük, egy fél citrom levével és cukorral felforraljuk. 2-3 percig forraljuk. A tűzről levéve fahéjjal és cukorral ízlés szerint elkeverjük. Fontos kóstolni, mert az egres fanyarsága miatt sok cukor kell bele!!
4. A pitetésztából lecsippentünk egy keveset, és félretesszük a végére a csíkozáshoz. Kivajazott, kilisztezett tortaformába lapogatjuk a tésztát, majd elősütjük, amíg egy kis színt nem kap.
5. Elegyengetjük benne a masszánkat, majd a tetejét a tésztacsíkokkal díszítjük. Visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, míg a tésztacsíkok szép aranybarna színt kapnak.
6. Porcukorral meghintve tálaljuk.
sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés
Tésztához:
3 bögre liszt
1 bögre cukor
2 tojássárgája
3 dl zsíros tejföl
18 dkg Rama
1 cs sütőpor
Töltelékhez:
50-60 dkg egres
2-3 alma
fél citrom leve
cukor
fahéj