megtekintve: 10 957 alkalommal
elkészítve: 248 alkalommal megfőztem én is
A piskótához a tojások fehérjét egy kis sóval keményre verjük, fokozatosan hozzáadva a tojássárgát, majd a sütőporral elkevert lisztet - amit már csak fakanállal óvatosan adunk hozzá. Sütőpapírral bélelt kisebb-közepes nagyságú tepsibe simítva megsütjük.
A krémhez: a vízben megfőzzük a pudingot, mikor lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a csokit, szép simára keverjük, kihűtjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk. A kihűlt piskótát két, vagy három lappá vágjuk, majd csónak alakúra ” faragjuk”. megöltjük a lapokat a krémmel, kívülről is. Jöhet a dekorálás: Hurkapálcikából árbocot, kis fehér anyagból vitorlát készítünk, és tetszés szerint díszíthetjük.
főzési idő: 20 min
sütési idő: 4 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Egyszerűen elkészíthető, mutatós ” ajándék”- kedvünk szerint dekorálhatjuk.
Hozzávalók a piskótához.
8 tojás
8 kanál liszt
8 kanál cukor
kis só+ 1/2 csomag sütőpor
A krémhez:
2 csomag dr.Ootker csokipuding
6 dcl víz
1 tábla ét tortabevonó
25 dkg margarin
25 dkg cukor