megtekintve: 36 399 alkalommal
elkészítve: 230 alkalommal megfőztem én is
Az uborkát kockákra vágva, minden egyéb hozzávalóval együtt magas falú edénybe rakjuk, majd botmixerrel jó alaposan összeturmixoljuk. Tálaláskor kevés olívaolajjal locsoljuk meg, s egy gerezd apróra vágott uborkával díszítjük.
Nem szokványos, hova tovább sokan nem is gondolnák, hogy lehet ebből is levest készíteni. Pillanatok alatt elkészíthető, olcsó, csupán pár hozzávaló szükséges hozzá, cserébe kellemes csalódás, ami a tányéron landol
5 nagyobb lehűtött kovászos uborka
3 dl uborkalé
1 dl laktózmentes főzőtejszín
1 evőkanál laktózmentes tej
1 csipet fekete bors
1 csipet rozmaring
1 csipet kakukkfű
3 szál petrezselyem