Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Citromos mignon recept

A recept értékelése: 3,2 pont
  • 75 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 42 914 alkalommal

elkészítve: 181 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Csaba

Elkészítése

A tojásokhoz hozzáadjuk a porcukrot és géppel kb. 5 percig fehéredésig keverjük. Óvatosan belekeverjük a lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük kb. 1-1,5 cm vastagon és a 180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. A krémhez a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és az aromát. A kihűlt piskótalapból 3 azonos méretű téglalapot vágunk. Az elsőt megkenjük a citromos vajkrém felével, rátesszük a másik lapot és azt is megkenjük, végül rátesszük a harmadik lapot. Hűtőbe tesszük, és ha megszilárdult 4x4 cm es kockákra vágjuk. A máz hozzávalóit összekeverjük, hogy sűrű de kenhető cukormasszát kapjunk. Ebbe mártjuk a sütiket egyesével. A sütiket tehetjük rácsra is úgy kanalazzuk rá a mázat. Így visszacsöpöghet a máz a tálba. Sütőpapíron pihentetjük amíg megszilárdul a máz. A maradékot habzsákba tesszük és becsíkozzuk vele a mignonokat.

sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C

Hozzávalók

Hozzávalók:
4 tojás
13 dkg liszt
13 dkg porcukor

Krémhez:
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 citrom héja
2 ek. citromaroma

Cukormázhoz:
25 dkg porcukor
2,5 ek. víz
2 ek. citromlé
fél evőkanál sárga ételszinezék

Kövess minket a Facebookon is!