megtekintve: 186 846 alkalommal
elkészítve: 379 alkalommal megfőztem én is
A tojásokhoz hozzáadjuk a porcukrot és géppel kb. 5 percig fehéredésig keverjük. Óvatosan belekeverjük a lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük kb. 1-1,5 cm vastagon és a 180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. A krémhez a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és az aromát. A kihűlt piskótalapból 3 azonos méretű téglalapot vágunk. Az elsőt megkenjük a citromos vajkrém felével, rátesszük a másik lapot és azt is megkenjük, végül rátesszük a harmadik lapot. Hűtőbe tesszük, és ha megszilárdult 4x4 cm es kockákra vágjuk. A máz hozzávalóit összekeverjük, hogy sűrű de kenhető cukormasszát kapjunk. Ebbe mártjuk a sütiket egyesével. A sütiket tehetjük rácsra is úgy kanalazzuk rá a mázat. Így visszacsöpöghet a máz a tálba. Sütőpapíron pihentetjük amíg megszilárdul a máz. A maradékot habzsákba tesszük és becsíkozzuk vele a mignonokat.
sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C
Hozzávalók:
4 tojás
13 dkg liszt
13 dkg porcukor
Krémhez:
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 citrom héja
2 ek. citromaroma
Cukormázhoz:
25 dkg porcukor
2,5 ek. víz
2 ek. citromlé
fél evőkanál sárga ételszinezék