megtekintve: 6 347 alkalommal
elkészítve: 142 alkalommal megfőztem én is
15-20 dkg őszibarack ( konzerv)
A piskótához a tojásokat ketté vesszük, a fele cukorral keményre verjük a fehérjét, a maradék cukorral a sárgát simára keverjük, hozzáadjuk a vajat, majd kakaós lisztet, és a többi hozzávalót. A végén hozzáadjuk a kemény habot. Egy 26 cm-es tortakarikában 180 C fokon megsütjük ( kb. 25-30 perc).
A töltelékhez: a zselatint beáztatjuk hideg vízbe. 1 dcl tejszínt felforrósítunk, beletesszük a kinyomkodott zselatint. A maradék tejszínhabot keményre verjük. A túrót áttörjük, megy bele cukor, joghurt, a zselatinos hab, a felaprított fele adag barack, majd óvatosan hozzákeverjük a keményre felvert habot. Egy gömbölyű tálat kibélelünk folpackkal- ami kb. 2 cm-el kisebb mint a tortakarika (23-24 cm) beletesszük a túrós habot, legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a piskótakorongot két lapba vágjuk, az egyik lapot 12 cikkre vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a barack levével, és rá borítjuk a megdermedt túrót, a cikkekre vágott piskótával körbe rakjuk, tetejére halmozzuk a maradék barackot. Az alját porcukorral, kevés habbal díszíthetjük. ( havas hegyláb).
sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Hozzávalók a piskótához.
4 tojás
16 dkg porcukor
7 dkg vaj
15 dkg liszt
4 kanál kakaó
1 kanál sütőpor
1 vaníliás cukor
Túrós töltelék:
40 dkg túró
3,5 dcl habtejszín
8 db lapzselatin
ízlés szerint cukor
1,5 dcl joghurt
15-20 dkg őszibarack ( konzerv)