megtekintve: 44 654 alkalommal
elkészítve: 255 alkalommal megfőztem én is
A kekszet kézzel apróra tördeljük, közben frissen megfőzzük a fekete kávét. A cukrot, margarint, kakaót, rumot beletesszük egy tálba, és ráöntjük a forró kávét.
Teljes oldódásig kevergetjük, majd hozzáadjuk a kekszet, a durvára vagdalt diót, mazsolát, és fakanállal többször átforgatva összekeverjük.
Letépünk egy nagyobb darab alufóliát, a közepére széles sávban kókuszreszeléket szórunk, és a kekszes masszát rúd alakban ráhalmozzuk. Kicsit összenyomkodjuk, a tetejét és az oldalát megszórjuk kókuszreszelékkel, majd a fóliába szorosan becsomagoljuk, és hűtőbe vagy hideg helyre tesszük.
Egy éjszakát állni hagyjuk, tálalás előtt éles késsel felszeleteljük.
(Kókuszreszelék helyett darált diót is használhatunk, és a kekszes masszába más magvakat vagy aszalt gyümölcsöt is rakhatunk.)
25 dkg háztartási keksz
1 dl fekete kávé
2 cl rum
10 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 ek. kakaó
10 dkg durvára vágott dió
5 dkg mazsola
1 csomag kókusz reszelék